Hva kan du kjøpe med forbrukslån?

Fant du akkurat en fin jolle på FINN.no, eller er det på tide å ta med deg kona og ungene til Gran Canaria? Kanskje har du lyst til å pusse opp kjøkkenet, eller trenger penger til noe helt annet vi ikke kan tenke oss til. Uansett hva du trenger penger til, så er det ikke sikkert at du har de. Hva gjør du da? Jo, du kan søke om et forbrukslån. For i motsetning til hva mange tror så finnes det ikke noe regelverk som begrenser hva du kan bruke pengene fra et slikt lån til. Genialt!

Lån penger til det du selv ønsker

Mange er nok kjente med regelverket til sikrede lån som boliglån, billån og lignende, at man der er bundet til å bruke lånesummen til det faktiske formålet. Dette er litt av årsaken til at disse lånene har såpass lave renter som de faktisk har, samtidig som banken tar sikkerhet i det du låner til for å sikre seg mot dårlige betalere. Med forbrukslån er dette stikk motsatt – her stiller du verken med sikkerhet og forteller heller ikke banken hvorfor du trenger lånet.

Kort fortalt er det altså ingen restriksjoner for hva du kan låne til. Naturligvis kan du ikke bruke pengene på ulovlige kjøp, men det er ikke noe mer ulovlig fordi du har lånt pengene. Reise til syden? Check. Pusse opp hjemme? Check. Kanskje kjøpe deg ny bruktbil i tillegg? Hvorfor ikke – med et slikt lån kan du selv disponere pengene og innkjøpene som du vil.

Koster litt ekstra – men det er det verdt …?

Og med såpass fleksible lån der du ikke behøver egenkapital eller sikkerhet for å søke, så må det naturligvis være en ulempe av noe slag. Og «ulempen» med forbrukslån er at de har nokså høy rente, alt ettersom hvordan man ser på det. Snittet i Norge ligger nok på rundt 15 prosent, og det er altså vesentlig høyere enn renten på boliglån. Derfor må man regne med å betale litt ekstra for å låne til akkurat hva man vil, men erfaringsmessig så synes de fleste at det er verdt det.

Hvor får man forbrukslån?

Hvor finner man ikke forbrukslån i dag, kan man nærmest spørre seg. Det reklameres hyppig for disse lånene både i sosiale medier, på TV-skjermen, i radio og i aviser. Følgelig har du helt sikkert allerede sett reklamer fra banker som tilbyr dette – alt fra Bank Norwegian til Lendo, Santander, yA Bank (som nettopp ble kjøpt av Ressurs Bank) og så videre. Listen er lang, så det kan være vanskelig å bestemme seg for en bank å søke i. Vi anbefaler at man tar seg god tid til å sammenligne priser og lånetilbud før man søker, for det er store prisforskjeller mellom bankene. Et sted å begynne kan være denne siden – Bestforbrukslån.net – Billige forbrukslån